+46(0)739 731 144 hello@ibcf.se

Page Title

Here is a basic page layout with no sidebar
 

Nu är studien på skyddsunderställ för brandmän klar!

Historien började redan 2013 då jag blev kontaktad av Hans Andersson som på den tiden arbetade i USA med utbildning av brandmän i containersystem. Hans hade uppmärksammat sambandet mellan brandrök och cancer. Hans informerade om att det fanns ett underställ baserat på...

Ett nytt skydd!

Nu finns det ett skydd för våra brandmän som kommer att ge brandmännen det skydd som de förtjänar.  Det är genom huden som den stora kontamineringen sker, huden är kroppens största organ. De larmkläder som används idag är framtagna för att kunna ”andas” för att...

Det är inte lönen eller att få arbeta helger som jul och midsommar eller att ha sommarsemester när barnen går i skolan som gjorde att det blev så.

Att få vara en del av en sammansvetsad grupp som gör allt för varandra är få förunnat. Att känna att man trivs med det man gör och efter drygt trettio år fortfarande se fram emot att komma till brandstationen och träffa sina arbetskamrater som är mer än mina arbetskamrater.

Mina arbetskamrater är som min familj som jag firar jul och midsommar med. Med mina arbetskamrater är vi alla en del av varandra som delar varandras livs historier. Med mina arbetskamrater upplever vi glädje, sorg, smärta, förtvivlan och tragedier tillsammans i det arbete vi utför för att rädda andra. Att känna att man gör skillnad och kan hjälpa andra och att inte veta hur din arbetsdag ser ut eller slutar.
Trots risken att bli drabbad av sjukdomar för att kunna rädda andra så är vi kvar inom yrket som brandman

Helt enkelt så är svaret inte svårare än så………….

Anders "Ankan" Cederberg grundare av Stiftelsen Brandmännens Cancerfond.

Vår värdegrund

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa.

Pin It on Pinterest